Handtekening Jeroen Hermkens groot v2

JEROEN
HERMKENS

LITHOGRAAF EN SCHILDER

Over Jeroen

Jeroen Hermkens (St. Anthonis, 31 maart 1960) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht en Atelier lithografique Champfleury te Parijs. Voor zijn grote litho’s ontving hij in 1996 de Nederlandse Grafiekprijs, en in 2006 werd hij uitgeroepen tot Nederlands kunstenaar van het jaar. Wie met de litho’s en schilderijen van Jeroen wordt geconfronteerd, bezwijkt voor de kracht van de expressie, de doelbewuste, krachtige veeg en de subtiele kleurkeuze.

Exposities

Jeroens werken zijn te zien in binnen- en buitenland, met onder meer exposities in Wenen, New York, New Orleans, Beauvais en Brugge. In Nederland is zijn werk onder meer geëxposeerd in Museum Flehite in Amersfoort, Museum de Buitenplaats in Eelde, Museum Rijswijk, Slot Zeist, het Singer in Laren en het Centraal Museum in Utrecht.

Op zoek naar een galerie waar zijn werk te vinden is?

In het nieuws

Utrecht

Moesmania

Veel aandacht dit jaar voor schilder Joop Moesman en het surrealisme, met onder meer de expositie Tranen van Eros in het Centraal Museum in Utrecht.

Lees verder »
Binnenland

Cityscapes in Haarlem

Van 22 april t/m 27 mei 2017 is in Galerie 62 in Haarlem de groepsexpositie Cityscapes te zien met werken van verscheidene kunstenaars, waaronder Jeroen Hermkens. Adres: Zijlweg

Lees verder »